Ofset štampa

je tehnika štampe gde se boja prenosi sa ofset ploče na gumeni plašt, a sa njega na tabak papira. Ofset štampa je indirektni postupak umnožavanja (štampanja) forme na papirnu podlogu. Ceo taj postupak zahteva određenu primenu, tačnije izradu ploča za kolorne fajlove i samim tim postoje fiksni troškovi koji isključuju isplativost mali tiraža, ali i sam postupak produkcije traje par dana.

Tehnika ofset štampe se koristi za štampu velikih i srednjih tiraža, i idealna je tehnika za sve štampane forme koje zahtevaju odeđenu preciznost. Tehnike dorade ofset štampe parcijalnim lakom ili ofsetnim lakom, štancovanje u krivolonijskim formama jer za razliku od digitalne štampe postoje mnogo manja odstupanja u kvalitetu otiska i samoj preciznosti štampane forme.

Tehnikom ofset štampe rade se brošure, flajeri, vizit karte, memorandumi, lifleti, knjige...
Ako vam je potrebna hitna isporuka za isti dan u malim i srednjim tiražima, onda je pravo rešenje digitalna štampa na tabak.
Opremljeni smo sa ofset mašinom formata B3. Tako da u kratkom vremenskom roku možemo da isporučimo štampane forme, a posedujemo i sve potrebne doradne mašine kao i opremu za plastifikaciju tabaka čime smo u mogućnosti da ponudimo veoma konkurentne i tržišne cene ofset štampe.

Ako vam je potrebna pomoć u definisanju posla, specifikacije materijala ili izrade probnih uzoraka u digitalnoj formi pre izrade tiraža uvek smo spremni da izađemo u susret i pomognemo u zajedničkom poslovnom interesu.

Ofset štampa je postupak indirektne štampe, odnosno postavljanje ploče na jedan cilindar, pri čemu se ista ne otiskuje na papir već na gumenu prekrivku na drugom cilindru. Nakon toga sledi postupak otiskivanja slike na papir koji prolazi između dva cilindra.

Scroll Up